Рятувальники попереджають рибалок про крижану небезпеку

Працівники ДСНС Хмельниччини провели рейди водоймами області

Рятувальники попереджають рибалок про кр…

Нині водойми буквально усіяні рибалками, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу ДСНС Хмельниччини.

Під час профілактичного рейду рибалкам  роздали пам'ятки. В них коротко викладені правила поведінки на льоду і як себе врятувати, якщо опинились у воді. 

Рятувальники попереджають рибалок про крижану небезпеку  - фото 1

"Фахівці ДСНС нагадують, якщо ви провалилися під лід, негайно позбудьтеся від предметів, які тримали в руках. Розкиньте руки якомога ширше, щоб втриматися за кромку льоду і не пошкодити її. Перемістіться до того краю, де вас не забере підводною течією. Вилазьте на лід навповзки, при цьому не робіть різких рухів, притискайтеся грудьми до крижаної поверхні. Коли вибралися із води, відкотіться до того місця, звідки прийшли, і далі пересувайтеся навповзки. Якщо ви не в змозі пересуватися самостійно, розкиньте руки та ноги якомога ширше і кличте на допомогу", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви бачите, як людина провалилася під лід, негайно дайте йому знати, що йдете на допомогу. Наближайтися до потерпілогопотрібно навповзки. До кромки льоду небезпечно.

Рятувальники попереджають рибалок про крижану небезпеку  - фото 2

Необхідно простягнути люджині будь-який предмет, з допомогою якого можна витягнути її з води - палицю, мотузку, довгий шарф. Коли витягли потерпілого з води, не робіть різких рухів. 

Потрібно намагатися витягти людину з води як можна швидше, щоб вона не замерзла. Після того як потерпілий вибрався на поверхню у найкоротший час доправте його додому або в будь-яке інше тепле приміщення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme