Розвідка США спробує пояснити, для чого Путін втручався в американські вибори

Спецслужби США в своїй доповіді пообіцяли "розкрити мотив" російського лідера Володимира Путіна для втручання Москви в американські президентські вибори

Про це повідомив директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер, передає Depo.ua з посиланням на ВВС.

Глава відомства додав, що, на його думку, дії Росії потрібно розцінювати як "військові".

"Росія є повномасштабним учасником кібератаки, який являє собою серйозну загрозу для уряду США, а також військових, дипломатичних, комерційних і критично важливих об'єктів інфраструктури", - сказав Клеппер.

За інформацією телеканалу, американський лідер Барак Обама вже отримав доповідь, а обраний президент США Дональд Трамп ознайомиться з документом 6 січня.

29 грудня Білий дім ввів санкції проти Росії через втручання у вибори. На думку Вашингтона, Москва зробила ряд кібератак, контрольованих Кремлем. У списку санкцій виявилися шестеро осіб і п'ять російських організацій, в тому числі ГРУ і ФСБ. Обама також розпорядився вислати з країни 35 дипломатів.

Як повідомляло Depo.ua, голова комітету у справах силових структур Сенату, республіканець Джон МакКейн заявив, що президент Росії Володимир Путін відчув заохочення здійснити кібернапади з метою втрутитися в американські вибори, бо Вашингтон не примусив Москву сплатити високу ціну за її агресивну зовнішню політику

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme