Провокація: Миколаївці відреагували на конфлікт "Дорожнього контролю" з патрульними

Жителі міста висловили думку, що активісти, які представлялися журналістами, навмисно влаштували чергове шоу

Провокація: Миколаївці відреагували на к…

Конфлікт, який стався 2 січня між активістами "Дорожнього контролю" (ДК), які представлялися журналістами, та патрульною поліцією, миколаївці обговорюють у соцмережах. Хоч городяни і зазначають, що правоохоронцям варто було реагувати більш стримано, проте в цілому ситуацію сприйняли як чергову провокацію "Дорожнього контролю". Про це повідомляє Depo.Миколаїв.

Жителі міста називають дії активістів, які представлялися то журналістами, то громадськими діячами, неприпустимими. "Це просто якийсь гоп-стоп. Абсолютно неприпустимі дії так званих громадських діячів перейшли всі межі не лише закону, а й моралі", - написав у "Фейсбуці" голова міської організації БПП В'ячеслав Симченко.

Нардеп Артем Ільюк вважає, що поліції потрібно зробити висновки і не давати "активістам" створювати подібні провокації: "Мені здається, що якщо не припиняти подібні дії, то ми зіткнемося з новою хвилею провокацій! Поліції в черговий раз треба зробити висновки і не давати витирати об себе ноги", - написав Ільюк.

Медіаюрист Тетяна Локацька в коментарях під дописом Ільюка зауважила, що хлопці, які називали себе журналістами, зганьбили професію та перейшли межу, коли почали блокувати авто поліції із застосуванням сили: "Все нівелювалося простим словом - мижжурналісти", - зазначила Локацька.

Ігор Дерев'янко акцентував, що останнім часом "Дорожній контроль Миколаєва" розвинув діяльність: "Схоже, прикриваючись "громадською активністю" мають особисту зацікавленість та піаряться", - пише Дерев'янко.

Денис Сісін також додав, що "активісти" влаштували чергову жалюгідну витівку. Натомість поліції потрібно відпрацьовувати такі випадки та швидко їх локалізувати, адже це не перша і не остання провокація. 

Журналіст Андрій Лохматов написав, що "Дорожній контроль" нагадує йому "раннього" Ляшка, який їв землю, та інших політиків, що намагаються отримати побільше переглядів та потрапити безкоштовно на телебачення. На його думку, таких "активістів" потрібно ігнорувати.

Зауважимо, що конфлікт стався 2 січня, в Інгульському районі Миколаєва. Активісти "Дорожнього контролю" нібито помітили на лобовому склі патрульної машини та зупинили її. Після цього у звичній для них манері почали провокувати правоохоронців, а потім поширювати змонтоване відео, нібито їх побили, та дописи з образами на адресу патрульних.

У патрульній поліції прокоментували, що наразі вирішується питання про початок кримінального провадження щодо непокори правоохоронцям.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme