Прокуратура Сумщини намагається повернути у державну властість землі на 17 мільйонів

Несумлінний орендар всупереч договору передав землю у субаренду

Прокуратура в судовому порядку вимагає повернути в державну власність земельні ділянки вартістю майже 17 млн грн, повідомяє Depo.Суми.

Органи прокуратури області, реалізуючи функцію представництва в суді, вживають заходів до припинення порушень, що відбуваються під час користування землями державної власності.

Так, прокуратурою області встановлено, що у 2014 році громадянином для ведення фермерського господарства на пільгових умовах поза конкурсом одержані в оренду земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, розташовані на території Роменського району області. Майже одразу, в порушення умов договору та вимог земельного законодавства, без згоди орендодавця їх передано у суборенду приватному підприємству для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Як повідомила прокурор прокуратури Сумської області Альона Кошлякова, ураховуючи, що сільськогосподарські підприємства можуть набувати право оренди на державні землі тільки на конкурсних засадах, а також у даному випадку відбулося порушення вимог щодо цільового використання земель, прокуратурою області до Роменського міськрайонного суду спрямовано позов в інтересах Головного управління Держгеокадастру в Сумській області про розірвання договорів оренди земельних ділянок загальною площею 589 га та вартістю 16,9 млн грн, визнання недійсними договорів суборенди.

Наразі вирішується питання щодо оскарження в судовому порядку інших договорів оренди, укладених цим же громадянином щодо земельних ділянок, розташованих на території Буринського району, загальною площею 172 га.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme