Очільник нацрозвідки США порадив, як боротись з Росією

Директор національної розвідки США Джеймс Клеппер висловився сьогодні за створення у США оновленого і посиленого пропагандистського органу для інформаційного протидії Росії

Про це він заявив на слуханнях у сенатському комітеті у справах збройних сил, повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Нам не завадило б мати інформаційне агентство США на стероїдах" - сказав він, маючи на увазі пропагандистський інформаційний орган США, який був розформований після холодної війни.

На переконання Клеппера, така структура необхідна для того, щоб "набагато більш активно, ніж зараз, вести інформаційну війну." При цьому він зазначив, що висловлює свою особисту думку.

Йому також було поставлено питання про діяльність агентства "Супутник" і телеканалу RT. Глава американської національної розвідки у відповідь заявив, що RT, "в основному спонсорований російським урядом, активно просуває певну точку зору" часто критикуючи США, в тому числі в контексті дотримання прав людини. Клеппер також поставив роботу RT в один ряд із застосуванням соціальних мереж і поширенням "фейкових новин", яке часто практикують російські ЗМІ.

Як повідомляло Depo.ua, голова комітету у справах силових структур Сенату, республіканець Джон МакКейн заявив, що президент Росії Володимир Путін відчув заохочення здійснити кібернапади з метою втрутитися в американські вибори, бо Вашингтон не примусив Москву сплатити високу ціну за її агресивну зовнішню політику.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme