Львівські митники вилучили на кордоні 68 стародруків

Працівники Львівської митниці запобігли вивезенню стародруків за межі України

Як повідомляє Depo.Львів, громадянин України автомобілем Toyota прямував з України в Республіку Польщу через м/п "Краковець". Для проходження митного контролю   він обрав смугу спрощеного митного контролю "зелений коридор".  Під час візуального огляду автомобіля у працівників митниці  виникла підозра про наявність в ньому товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України. Автомобіль оглянули, в багажному відділенні у двох сумках виявили друковані видання.

З найстаріших – "Типограціи Конрада Вингебера", рік видання – 1845, видання "Головный складь в. книгарнь Сайфарта и Чайковского и Ставропигыйского Института у Львовь", рік видання – 1888. Серед інших – книги початку ХХ ст. – художні твори, словники, наукові видання. Чимало книг невідомих авторів та видавництв. Також багато стародруків німецькою мовою. Загалом вилучено 68 штук.

Оскільки громадянин формою проходження митного контролю обрав смугу руху "зелений коридор", що, відповідно до ч. 5 статті 366 Митного кодексу України (далі - МКУ), вважається заявою про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території, та свідчить про факти, що мають юридичне значення, він порушив встановлений відповідно до МКУ порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю.

За ознаками порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України складено протокол. Історичну та культурну цінність стародруків встановлять експерти.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme