Литва підтвердила прибуття американського спецназу

Уряд Литви підтвердив інформацію газети New York Times, що в країні знаходяться підрозділи американського спецназу, які навчають литовську армію і служать засобом стримування російської агресії

Прес-секретар Міністерства оборони Литви на зустрічі з місцевою пресою повідомила, що США першими запропонували допомогу республікам Балтії услід за погіршенням обстановки в регіоні після анексії Криму. За її словами, "присутність в Литві американського спецназу - один з елементів довгострокового військового співробітництва обох країн". Представник Литви додала, що американські війська залишаться в країні, поки того вимагає ситуація, повідомляє Depo.ua з посиланням на Радіо Свобода.

В останні місяці відносини між Москвою і державами Балтії загострилися: Росія розгорнула в Калініградской області ракети "Іскандер". НАТО відповіла рішенням направити навесні від 800 до 1200 військовослужбовців в кожну з республік Балтії та в Польщу.

Раніше троє американських сенаторів, республіканці Джон Маккейн і Ліндсі Грем і демократ Емі Клобушар відвідали регіон, щоб розвіяти побоювання союзників щодо відданості США їх безпеки після скептичних заяв щодо НАТО з боку обраного президента Дональда Трампа.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme