Кубів розповів, як українцям допоможе ліміт на готівку

Оскільки 90% щоденних витрат українців сьогодні менші за 50 тисяч гривень, то ліміти на розрахунки готівкою нікому не зашкодять

Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

"Рішення не зачепить інтереси простих людей, бо понад 90% щоденних витрат українців сьогодні менші за 50 тисяч грн. При цьому нам вдасться оздоровити економіку та фінансову систему України, що дозволить уникнути банківських шоків у майбутньому. Вплив такого рішення на детінізацію також важко переоцінити", - заявив він.

За попередніми підрахунками Мінекономрозвитку, рішення НБУ про зниження граничної суми готівкових розрахунків за участю фізичних осіб до 50 тис. грн упродовж одного дня очікувано позитивно вплине на процес детінізації економіки.

"Детінізація відбуватиметься внаслідок зменшення можливостей легалізації доходів населення (сумнівних або незаконних), зокрема, шляхом операцій по придбанню та продажу цінностей, нерухомості, послуг високої вартості. Крім того, таке обмеження сприятиме істотному зменшенню готівки в обігу в межах обсягів, які перевищують поточні потреби споживача", - йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, Національний банк України знизив з 4 січня граничну суму розрахунків готівкою за участю фізичних осіб зі 150 тисяч гривень до 50 тисяч гривень.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme