Австрія зажадає ввести ліміт на прийом біженців до ЄС

Австрія розробила концепцію зміни ситуації з прийомом мігрантів в Європейському союзі

Як повідомила газета Bild, уряд у Відні зажадає від ЄС ввести загальноєвропейський ліміт на прийом біженців, повідомляє Depo.ua.

Крім того, Австрія запропонує змінити всю систему прийому мігрантів таким чином, щоб вони подавали запити на отримання статусу біженця, перебуваючи за межами ЄС.

Іншими словами, на думку Відня, на територію країн спільноти зможуть потрапити лише ті, хто вже отримав відповідні дозволи.

Відповідно до нинішньої практики, іноземці спочатку приїжджають до країн спільноти, потім подають заявку і чекають рішення влади, вже перебуваючи в Європі.

Як пише видання, концепція підготовлена ​​міністерством оборони і спорту республіки. Глава цього відомства Ханс Петер Доскоціл заявив, що потрібно "припинити хибну європейську політику в сфері прийняття біженців".

Раніше дискусія про введення обмежень на прийом біженців піднімалася і в Німеччині. Однак канцлер Ангела Меркель відкидала таку ідею, посилаючись на законодавство ФРН. Згідно з конституцією країни, притулок повинні отримувати всі, хто його потребує, незалежно від числа претендентів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme