Журналістка з Росії зробила відкриття: з "паспортом ДНР" неможливо нікуди поїхати

Російська журналістка Марина Ахмедова з подивом дізналась, що з "паспортом ДНР" неможливо навіть квиток на літак з Ростова до Пітера придбати, не кажучи вже про решту світу

Своїм "відкриттям" Ахмедова поділилась на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.Донбас. 

За її словами, цей факт з`ясувався, коли вона намагалась відправити у подорож на новорічні свята до Санкт-Петербургу 16-річну доньку загиблого бойовика "ДНР". На етапі придбання квтика на літак з Ростова до Пітера з`ясувалося, що "документ ДНР" ніяк не реєструється у формі, а "Донецька народна республіка" автоматом виправляється на Домінікану.

"Спочатку ми спробували третій варіант - паспорт іншої держави. Донецьку Народну Республіку сервіс наполегливо виправляв на Домінікану. Тоді виникло питання - а що робити? Ввести дані, використавши варіант - російський паспорт? А чи не пропаде чи квиток, паспорт її все-таки не російський, і чи пустять дівчинку в літак? ", - пише Ахмедова.

Зрештою квтиток таки придбали, щоправда і тут росіянку спіткало прозріння: банкомати у "ДНР" не працюють. Довелося їй вивертати все, що було у кишенях. 

Журналістка з Росії зробила відкриття: з "паспортом ДНР" неможливо нікуди поїхати - фото 1

Ахмедова бідкається, що її підопічній лише 16 років і іншого паспорту в неї немає. Тож, виявляється, що "світ для неї закритий".

"Маші - 16 років. У неї є тільки паспорт ДНР. Вона ні за що не голосувала, нічого не вибирала, вона просто народилася в Донецьку. Світ закритий для неї. Так, Росія відкрита. Але як би ми не любили Росію, наша країна все ж - це не весь світ. І не прекрасна стара Європа з її чарівними іграшковими містечками, з'являючись в яких ти думаєш - Боже, як чудово, як розмірено і казково ", - пише вона.

І тут же обурливо звертається до російських діячів, які полюбляють показово підтримати бойовиків та сепаратистів Донбасу і хизуються новенькими "паспортами республік", з пропозицією отримати такі "документи" для власних дітей.

Журналістка з Росії зробила відкриття: з "паспортом ДНР" неможливо нікуди поїхати - фото 2

Нагадаємо, що одним з останніх "паспорт ДНР" отримав харківський сепаратист Костянтин Долгов.

Крім того, 30 листопада ватажок Олександр Захарченко вручив "паспорт "ДНР" російському актору Івану Охлобистіну.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme