В ОБСЄ побачили, як бойовики "ЛНР" інсценують розмінування у Станиці

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували, що бойовики "ЛНР" лише вдають роботи з розмінування місцевості поблизу Станиці Луганської

Як повідомляє Depo.Донбас, про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Повідомляється, що 31 грудня спостерігачі бачили, як на непідконтрольну сторону моста в Станиці Луганській прибули члени "ЛНР" з обладнанням для проведення робіт з розмінування, а також офіцери Збройних сил Російської Федерації з СЦКК. 

"Спостерігачі бачили, як група з розмінування почала свою роботу на стежці, що веде до залізничного мосту та дачного масиву. Через приблизно 90 хвилин ця група повернулася і згодом залишила цю ділянку. 31 грудня представник ЗС РФ з СЦКК передав членам патруля Місії документи про розмінування цієї ділянки", - йдеться у звіті.

Також зазначено, що 2 січня спостерігачі не змогли пройти по цій самій доріжці до дачного масиву через "загрозу наявність мін і боєприпасів, що не вибухнули".

Крім того, 2 січня на окупованому боці моста в Станиці Луганській СММ зафіксувала шість протитанкових мін, розміщених на шляху на схід від мосту, зокрема, на смугах, що ведуть на північ.

Повідомляється, що 26 грудня члени патруля Місії бачили, як члени "ЛНР" вилучали протитанкові міни з дороги, а потім отримали документи з загальними відомостями про роботи з розмінування.

"СММ поінформувала про це офіцера Збройних сил Російської Федерації з СЦКК, який сказав, що міни були встановлені там помилково. Через 2 години прибула група з розмінування і почала процес знешкодження мін",- йдеться у звіті.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme