Тіллерсон відмовиться від багатомільйонного пакета акцій на користь Держдепу

Колишній голова і виконавчий директор ExxonMobil Рекс Тіллерсон відмовиться від контролю над пакетом акцій вартістю 240 млн дол. у разі призначення його на посаду держсекретаря США

Про це йдеться у повідомленні компанії, передає Depo.ua.

За угодою з ExxonMobil, Тіллерсон заявив про готовність, у разі призначення головою Держдепартаменту, продати більше 600 000 акцій компанії ExxonMobil, якими він на даний момент володіє.

Як зазначає Bloomberg,, наразі Тіллерсон, який звільнився з ExxonMobil 31 грудня 2016-го року, напряму володіє 611 087 акцією ExxonMobil на суму близько 55,5 млн. дол. Він також має право на додаткові 2 млн акцій на суму приблизно в 184 млн дол.

"В рамках угоди (про уникнення конфлікту інтересів – ред.), у тому разі, якщо підтвердиться інформація про призначення Тіллерсона держсекретарем, сума, яка становить вартість понад 2 млн акцій ExxonMobil, які він мав би отримати протягом найближчих 10 років, буде передана незалежному трасту і Тіллерсон відмовляється від дивідендів по цим акціям", – йдеться у повідомленні.

Також у компанії повідомили, що вищевказаному трасту буде заборонено інвестувати в ExxonMobil. Варто додати, що Тіллерсон також відмовляється від бонусів на суму більше 4,1 млн, які планується виплатити протягом наступних трьох років, а також інших видів підтримки для вищого керівництва компанії. Загалом Тіллерсон втратить близько 7 млн доларів належних йому виплат, які він міг би отримати у тому разі, якби залишався на посаді у компанії.

Одноразовий платіж за акції трасту буде розраховано на підставі їх середньої ринкової вартості. Також згідно з вказівками федеральних регулюючих органів з питань етики, сума буде зменшена на 3 млн доларів.

"Правила трасту також передбачають, що у разі конфіскації, кошти будуть розподілені на користь однієї або кількох благодійних організацій, що беруть участь у боротьбі з бідністю і хворобами в країнах, що розвиваються. Ні Тіллерсон, ні ExxonMobil не будуть контролювати відбір благодійних організацій", - йдеться у повідмоленні.

Нагадаємо, Дональд Трамп висунув кандидатуру Рекса Тіллерсона для призначення його Держсекретарем США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme