Тернопіль уже бореться зі снігопадом

У Тернополі почала працювати снігоочисна та снігопосипальна техніка

Тернопіль уже бореться зі снігопадом…

У Тернополі оголосили “зелений рівень” боротьби зі снігопадами, повідомляє Depo.Хмельницький.

"У зв’язку з погіршення погодних умов, прогнозами виникнення ожеледиці та снігових опадів, Тернопільська міська рада оголошує "зелений рівень" системи оповіщення," - йдеться на сайті мерії.

На усіх восьми маршрутах Тернополя, тобто на центральних вулицях, виїжджає працювати спеціальна снігоочисна та снігопосипальна техніка.

Просять тернополян і забрати транспорті засоби з центральних вулиць, а також скоригувати свої маршрути.

За словами міського голови Сергія Надала, нещодавно підписана "дорожня карта" дасть змогу очищати місто від снігу за максимально короткий термін.

Загалом у документі розписано поетапне виконання робіт у чотирьох групах: це попередження — оброблення покриття технологічними матеріалами, що запобігають утворенню ожеледі та сприяють її ліквідації; очищення — згрібання, підмітання снігу і сколу та укладання у вали; видалення – формування снігового валу з подальшим його механізованим вивезенням у спеціально визначені снігозвалища; догляд — ліквідація ожеледі та боротьба із слизькістю доріг і тротуарів.

Важливою є також система оповіщення населення через ЗМІ про початок роботи технологічного транспорту на маршрутах снігоприбирання. Система розподілена за трьома рівнями: зелений, жовтий та червоний. А це відповідно три, дві та одну годину, за які населення буде проінформоване про початок прибирання і за цей час зможе скоригувати свої плани, а водії тимчасово можуть забрати автомобілі з маршруту слідування технологічного транспорту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme