Сучасні лінгафонні кабінети у Нетішині простоюють

Вчителі нарікають на складне програмне забезпечення і не користуються ним

Сучасні лінгафонні кабінети у Нетішині п…

Закуплене торік, обладнання для кабінетів іноземних мов у школа Нетішина простоює без діла, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Нетішинську самооборону".

На сесії міськради виділили 1,2 мільйони і закупили 4 школам лінгафонні кабінети. Завдяки старанням освітян, під час закупівлі вдалося зекономити 200 тисяч гривень.

За словами учнів, ним досі ніхто не користувався.

Школярі розповіли, що іноді проводять уроки англійської у лінгафонних кабінетах, проте комп’ютери жодного разу не вмикали.

У навчальних закладах кажуть, що вчителі-філологи не можуть самостійно розібратися в обладнанні. Мовляв, після встановлення представник фірми-виробника даного програмного забезпечення провів двогодинний семінар для вчителів, але цього недостатньо. Тож педагоги змушені самостійно, в позаурочний час, опановувати інновації.

"Дитина не знає змісту програми, методів викладання предмету, їй, власне, це і не потрібно знати, головне, щоб на уроці було цікаво. Звичайно, якщо це старші учні, вони можуть оцінити: чи краще використовувати обладнання, чи можна обійтися словесним спілкуванням, - переконує начальник управління освіти Василь Мисько. - Можу запевнити, що згідно з планами роботи навчальних кабінетів, які подали мені керівники закладів, використання таких навчальних приміщень максимальне."

Реагуючи на необізнаність предметників, головний освітянин Нетішина дивується, мовляв вчителі не зверталися про те, що їм не вистачає компетенції щодо роботи з цим обладнанням.

І пообіцяв вирішити проблему з керівниками закладів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme