Порошенко дозволив військовим розривати контракт достроково

Президент Петро Порошенко схвалив надання військовослужбовцям права розривати контракти під час антитерористичної операції або особливого періоду

Як передає Depo.Донбас, про це повідомляють у прес-службі президента.

У середу 4 січня Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку проходження військової служби".

"Реалізація Закону дозволяє унормувати деякі питання, пов’язані з прийняттям, продовженням та звільненням громадян з військової служби. Зокрема, дасть можливість військовослужбовцям, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби", — йдеться у повідомленні.

Разом із тим, президент зазначив, що заміна особового складу буде здійснюватися поетапно. Законом встановлюється, що права на звільнення від військової служби набувають військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом, дію якого було продовжено понад встановлених термінів на період до оголошення демобілізації, і які відслужили не менш ніж 18 місяців з дати його продовження.

Також звільнитися можуть військовики, які уклали контракт на термін до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та відслужили не менш ніж 24 місяці військової служби за контрактом.

Порошенко констатував, що укладення контрактів іде згідно з графіком.

"Ми стрімко наближаємося до 70 тис., і це свідчить про дуже високий рівень і патріотизму, і готовності зі зброєю в руках захищати Україну", - сказав він.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme