Після звинувачення у тисячі смертей МОЗ розповів про торішні тендери

Наразі оголошено 5 із 6 тендерів щодо закупівлі за напрямком "серцево-судинні захворювання"

Як зазначає Depo.ua, відповідна інформація з'явилась на сторінці МОЗ у Facebook.

"Перед міністерством стояли два рівновеликих виклики: завершити закупівлі за кошти бюджету 2015 року (станом на 25.07.2016 закупівлі за кошти 2015 були здійснені лише на 50%) і паралельно розпочати закупівлі за бюджетом 2016 (станом на 01.08.2016 для їх початку майже не було здійснено відповідної підготовчої роботи)", - зазначається у повідомленні.

Зазначається, що закупівлі за державні кошти 2016 року за напрямком "серцево-судинні захворювання" вперше будуть здійснюватися через міжнародну організацію, а не міністерством. 12 грудня 2016 був підписаний остаточний договір з однією з міжнародних організацій, відповідальної за закупівлі за даним напрямком на суму 357,2 млн грн. 28 грудня був оголошений перший тендер. Вже оголошено 5 із 6 тендерів (останній буде оголошено вже сьогодні).

Нагадаємо, директор Інституту серця Борис Тодуров, який провів першу в Україні операцію з персадки штучного серця, заявив, що держзакупівлі були провалені.

"Програма по серцево-судинним захворюванням передбачала закупівлю на 364 млн грн матеріалів, які могли врятувати десятки тисяч життів. Ви не провели цю закупівлю. Я абсолютно відповідально заявляю, (і можу це повторити в суді) ваша недбалість забрала більше життів українців, ніж війна за останні роки. Ви розумієте свою відповідальність (в тому числі і кримінальну) за халатне ставлення до своїх обов'язків? І це тільки за програмою ССЗ. Що говорити про інших? Ви, здається, вирішили лікувати онкологію профілактикою?" - написав кардіохурург у Facebook.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme