Патріарх Філарет про Донбас: Моя мала батьківщина сьогодні в окупації

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату розповів про відношення церкви до військового конфлікту

Патріарх Філарет про Донбас: Моя мала ба…

Як передає Depo.Донбас, про це патріарх Філарет говорив в ефірі "Радіо Свободи".

"По-перше, я хотів би привітати своїх земляків з нашим великим християнським святом - Різдвом Христовим - словами "Христос народився, славімо його", - сказав він.

"Моя мала батьківщина знаходиться сьогодні в окупації, але це українська земля. Ми не повинні забувати, що Донбас - це українська земля! А якщо це українська земля, то вона повинна належати Україні. У Донбасі живе багато вихідців з колишньої Російської імперії, але українська земля їх гостинно прийняла. Але рух, що піднялося за відділення Донбасу і Криму від України - несправедливе. І правда повинна перемогти. А правда в тому, що Донбас був, є і повинен належати українській державі", - повідомив Філарет.

На його думку, мир настане тоді, коли населення Донбасу усвідомить, що зробило помилку.

"Ті, хто підтримує сепаратистів, спочатку повинні усвідомити, що вони здійснили нехороший крок. Крок на відділення від України. І поки вони не усвідомлюють, що зробили невірно, що зробили ту злу для себе ж, до цього часу і керівництво цих так званих «республік» не відмовиться від своїх намірів. Чи не відмовляються тому, що є підтримка", - додав патріарх Філарет.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme