На шість мільйонів гривень водяних плес відібрали в підприємця на Хмельниччині

Через суттєві порушення договору, землі доведеться повернути

На шість мільйонів гривень водяних плес…

За втручання прокуратури на Хмельниччині недобросовісного орендаря позбавили права користування землями водного фонду, вартість яких перевищує 6 млн грн, повідомляє Depo.Хмельницький.

"Між однією з сільських рад Чемеровецького району та громадянином ще у листопаді 2006 року укладено договір оренди земельної ділянки водного фонду терміном на 25 років, - розповідає керівник Городоцької місцевої прокуратури Сергій Стецюк. - Так орендар отримав у користування земельну ділянку площею майже 14 гектарів, яка розташована в межах населеного пункту." 
Як з’ясувалось, визначений у договорі розмір орендної плати не відповідає вимогам Податкового кодексу України та є заниженим. А відтак, місцевий бюджет щороку недоотримував значну суму коштів.
Враховуючи порушення істотних умов договору, прокуратура звернулася до Чемеровецького районного суду Хмельницької області з позовними вимогами про розірвання зазначеного договору оренди землі.

Наразі позовні вимоги прокуратури задоволені судом у повному обсязі, а земельна ділянка, вартість якої перевищує 6 мільйонів гривень, підлягає поверненню у комунальну власність. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme