На Миколаївщині голова РДА підбурював лікаря до підробки документів

Чиновник використовував підробні документи про тимчасову непрацездатність: за декілька злочинів його віддадуть під суд

На Миколаївщині голова РДА підбурював лі…

Слідчий відділом прокуратури Миколаївської області завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно голови РДА, депутата райради, який підозрюється у підбурюванні службової особи до підробки та використання підробленого документа та заволодіння грошами шахрайським шляхом. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі прокуратури області.

Так, 10 березня 2016 року вироком суду лікаря-терапевта районної лікарні визнали винним у службовій підробці офіційних документів, які обґрунтовують тимчасову непрацездатність (ч. 1 ст.366 КК України), та притягнули до кримінальної відповідальності. Під час розслідування стало відомо, що саме голова РДА, діючи навмисно, підбурював лікаря до підробки документів та в подальшому їх використовував.

Прокуратура зібрала достатньо доказів та повідомила про підозру голові РДА у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, шахрайство, службове підроблення).

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. 30 грудня обвинувальний акт у кримінальному провадженні скерували до суду для розгляду по суті.

За інформацією "Преступности.Нет", йдеться про голову Веселинівської РДА Анатолія Філімонова. Він очолює райдержадміністрацію з квітня 2014 року. У серпні 2015 року Філімонов поскаржився на головного лікаря, який, за його словами, повністю розвалив медицину в районі. Тоді ж повідомлялося про якийсь зверненні з Веселинівського району щодо того, що очільник РДА хоче забрати приміщення колишньої санепідемстанції.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme