На Харківщині учасники АТО можуть купити житло за півціни, - Світлична

Харківщина розпочала реалізацію житлової програми для учасників АТО

Як передає Depo.Харків, про це на своїй сторінці у "Фейсбук" написала голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

"Хлопці, що були мобілізовані, не ховалися від воєнкоматів, мужньо захищали країну та повернулися додому, отримають підтримку від держави у придбанні житла. Це обласна програма. До речі, перша подібна в Україні. 26 сімей вже уклали договори на придбання квартир у двох будинках у Харкові по вулиці Ньютона. На компенсацію виділено 5,2 млн грн у грудні 2016 року", - написала Світлична.

Голова ОДА зазначила, що базова вартість забудовника за 1 кв. м складає 9316 грн. При цьому учасник АТО сплачує лише 5273 грн за 1 кв. м, оскільки спеціальна знижка від забудовника становить 527 грн на 1 кв. м (6%), державна компенсація - 3515 грн на 1 кв. м (40%).

Кінцева вартість однокімнатної квартири для сімей воїнів АТО склала 204,6 тис. грн, двокімнатної - 291,2 тис. грн, трикімнатної - 383,4 тис. грн. Введення в експлуатацію будинків - II-III квартал 2017 року.

"Цього та наступного року плануємо розширити житлову програму для воїнів-захисників. Хлопці на передовій мають бути впевнені, що в них надійний тил. Пільгові програми для вирішення побутових питань – лише один з прикладів, як держава та суспільство можуть і повинні підтримувати тих, хто захищає Україну. Саме тому питання державних гарантій для воїнів-захисників знаходиться під моїм особистим контролем. Це стосується і виділення земельних ділянок, і допомоги в працевлаштуванні, і соціальної реабілітації та адаптації учасників АТО, і підтримки сімей воїнів, які віддали за Україну своє життя", - наголосила Світлична.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme