Ле Пен обіцяє вийти з єврозони, якщо стане президентом

Лідер французьких ультраправих і кандидат в президенти Франції Марін Ле Пен вважає, що країни ЄС мають відмовитися від євро в якості єдиної валюти і повернутися до системи ЕКЮ

Про це вона заявила в інтерв'ю Reuters, передає Depo.ua.

"Лідер французького Національного фронту Марін Ле Пен заявила про необхідність до повернення до систем ЕКЮ (ECU – європейська валютна одиниця, яка була узагальненням європейського "кошика валют" – ред.), – йдеться у повідомлені.

Виступаючи на прес-конференції Ле Пен також заявила, що французький національний борг у разі обрання її президентом буде номінований у новій національній валюті.

Агенція нагадує, що Ле Пен вже давно заявила про те, що Франція повинна залишлити єврозону, але в минулому не говорила про це детально.

"Система ЕКЮ існувала паралельно з національними валютами", – сказала Ле Пен.

"Національна валюта, яка співіснує з єдиною валютою не буде мати жодних наслідків для повсякденного життя французів", – додала вона.

На думку Ле Пен Європейська "валютна змія", яка існувала в ЄС до запровадження євро "це те, що є досить розумним".

Нагадаємо, Європейська валютна змія - це система узгоджених валютних курсів між європейськими державами. Була запровадженна у1972 р. з метою обмежити амплітуди коливання валют європейських країн.

Від 1979 року роль "змії" відігравала європейська колективна грошова одиниця ЕКЮ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme