Колишні бранці бойовиків розповіли, як Моторола вбив полоненого Брановицького

Українські бійці Станіслав Паплінський та Орест Петришин, які пробули півроку в полоні бойовиків на Донбасі, розповіли, як бойовик Арсен Павлов "Моторола" на їхніх очах вбив захисника донецького аеропорту Ігоря Брановицького

Про це бійці розповіли у інтерв`ю Еспресо, передає Depo.Донбас.

Колишні полонені розповіли, що бійців, що захищали ДАП, бойовики взяли в полон зранку.

"Хлопців привезли в підвал десь перед обідом, а нас привезли вже коли було темно на дворі, десь 7-8 годин різниці. Нас двох в цей підвал привів" Моторола ". До цього всіх хлопців з терміналу від самого початку били трубами, прикладами, руками, ногами, стріляли в них з пневматики ", - згадує колишній полонений.

Однак, за словами Паплінского, коли "Моторола" побачив це, то на всіх накричав, заборонив бити.

"Але за деякий час він зайшов і застрелив нашого полоненого Ігоря Брановицького. Тобто я не можу зрозуміти його поведінку взагалі. З одного боку він забороняє знущатися в будь-яких проявах - навіть кричати або щось говорити, - а вже за 10-15 -20 хвилин (я не орієнтувався), приходить і розстрілює нашого полоненого ", - зазначив він.

Нагадаємо, що боєць Брановицький під час оборони донецького аеропорту мобілізував особовий склад на виконання завдання, незважаючи на складність обстановки і великі втрати. У ніч проти 21 січня 2015 року він прикрив відхід бійців батальйону зі зруйнованої будівлі нового терміналу, і намагаючись врятувати поранених, які там залишилися, потрапив у полон, де його застрелив Моторола.

Президент України Петро Порошенко нагородив Брановицького орденом "Золота Зірка" посмертно.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme