Карта АТО: "улюбленим" напрямком для обстрілів бойовиків лишається Маріуполь

Впродовж минулої доби на Донбасі бойовики, як і напередодні, найактивніше обстрілювали Маріупольський напрямок

Про це пише Depo.Донбас з посилаланням на речника Міністерства оборони України з питань АТО полковника Олександра Мотузяника.

На Луганському напрямку 3 січня противник був активним тільки в районі Попасної.

"Там ворог провів сім озброєних провокацій з використанням гранатометів різних систем і кулеметів. Кожен епізод порушення тиші тривав не більше 15 хвилин. Бойовики стріляли як вдень, так і вночі", -повідомив речник. 

На Донецькому напрямку на Світлодарській дузі бойовики не припиняють застосовувати заборонені мінськими домовленостями міномети.

"В ході обстрілів позицій сил АТО в районі Луганського окупанти випустили 35 мінометних мін. Там же ворог протягом доби використав гранатомети і стрілецьку зброю. Всього на цій ділянці фронту бойовики відкривали вогонь 6 разів", - повідомив Мотузяник.

ВІн зазначив, що решта обстрілів на Донецькому напрямку зафіксовані на півночі Горлівки, в Авдіївській промзоні і в районі Донецького аеропорту. Важкого озброєння на цих ділянках ворог не застосовував.

"Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, в тому числі 3 - з застосуванням важкого озброєння (мінометів)", - підсумував речник.

На Маріупольському напрямку нині було практично без змін.

"Дві третини обстрілів на цьому напрямку і надалі припадають на приморські рубежі - ділянку фронту Водяне - Широкине - де ворог планомірно відкривав вогонь в бік сил АТО протягом усієї доби.

"На цих рубежах противник активно застосовував бронетехніку і снайперів. Також в Широкиному вчора бойовики випустили три мінометні міни по наших позиціях. Решта збройні провокації відбулися на ділянці фронту Мар'їнка - Красногорівка, в Павлополі і Талаківці", - йдеться у повідомленні.

Карта АТО: "улюбленим" напрямком для обстрілів бойовиків лишається Маріуполь - фото 1

Як повідомлялося раніше, протягом минулої доби в зоні антитерористичної операції жоден український військовий в боях не загинув, однак двоє бійців дістали поранення.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme