ГПУ погнала до суду екс-чина міліції Києва за розгін Майдану і бійню на Банковій

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України 4 січня направив до Печерського районного суду Києва обвинувальний акт щодо екс-керівника Управління громадської безпеки ГУ МВС України в Києві за злочини під час Євромайдану

Його звинувачують у перешкоджанні  мітингам і зборам 30 листопада 2013 року і виконанні незаконного наказу щодо силового звільнення Майдану Незалежності від учасників акції протесту і надання цього наказу виконавцям - бійцям спецпідрозділу "Беркут", через що тілесні ушкодження дістали понад 80 мітингувальників, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ГПУ.

Крім того, йому інкримінується надання наказу 1 грудня 2013 на вул. Банковій в м. Києві, на виконання вказівок керівництва, завідомо незаконного наказу підконтрольним працівникам спецпідрозділу "Беркут" та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України на застосування з метою перешкоджання проведенню мітингів і зборів фізичної сили і спеціальних засобів до учасників акції протесту і журналістів, в результаті чого були заподіяні тілесні ушкодження понад 29 мітингувальникам і 22 представникам ЗМІ, що спричинило тяжкі наслідки, а також неналежне виконання своїх обов'язків, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365 ч. 1 ст. 171, ч. 4 ст. 41, ст. 340, 1 ч. ч. і 2 ст. 367 КК України.

Крім того, за подіями 01 грудня 2013 керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС України в Києві інкримінується неналежне виконання своїх службових обов'язків, що проявилося в негарантуванні безпеки правоохоронців, зокрема ненадання засобів захисту, в результаті чого отримали тілесні ушкодження 26 бійців внутрішніх військ і патрульно-постової служби.

В ГПУ нагадали, що за результатами розслідування подій, що сталися 01 грудня 2013 на вул. Банковій в Києві, за організацію розгону протестувальників і застосування до них насильства повідомлено про підозру п'ятьом особам з числа керівництва держави і правоохоронних органів і п'ятьом правоохоронцям (з них трьом керівникам підрозділів), що виконували ці протиправні дії. Досудове розслідування, спрямоване на встановлення інших організаторів і виконавців злочинів, скоєних під час цих подій, триває.

Нагадаємо, що місяць тому в ГПУ заяляли, що не знають виконавців побиття людей на Майдані. 

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme