Головний популіст дня: Артеменко, який хоче запросити Ле Пен в Україну

На популіста дня номінується депутат від Радикальної партії Андрій Артеменко, який хоче запросити до України французьку путінофілку Марін Ле Пен

Головний популіст дня: Артеменко, який х…

Номінувала його група "Антипопулісти" у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

"Я б на місці Павла Клімкіна відразу, щойно з’явилася її заява (Ле Пен заявила, що Росія не анексувала Крим), на наступний день запросив би її до України, а не забороняв разом із СБУ їй в’їзд. Ми маємо запросити Ле Пен до України і обговорити, бажано публічно, які у неї є факти, претензії, чому вона вважає, що Росія анексувала Крим законно. І це була б сильна позиція міністерства закордонних справ і міністра. Україна продемонструвала б свою суб’єктність. Я впевнений: якби така пропозиція надійшла, Ле Пен тут була б за кілька днів", - зазначив він у коментарі каналу "112. Україна".

При цьому Артеменко назвав "гарною ідеєю" пропозицію ведучого про запрошення Ле Пен до нашої країни саме цим народним депутатом і пообіцяв, що таке запрошення надішле.

По-перше, доки лідер "радикалів" Олег Ляшко знаходиться на відпочинку в далекому Таїланді, важко сказати, чи бажання бачити в Києві пропутінського політика з Франції є персональною позицією Артеменка, чи короваї для неї печуть всією фракцією. Однак Ляшку рано або пізно доведеться тримати відповідь перед українцями за популістські ініціативи свого колеги.

По-друге, пані Ле Пен говорить те, що хочуть чути в Кремлі. Оплачено, так би мовити. Від її візиту до України нічого не зміниться, це не той політик, від приїзду якого Україна щось виграє. А от програти точно може, тому що відверне від себе наших європейських партнерів, які добре знають, хто така Ле Пен, і що вона несе і Франції, і Європі. 

По-третє, депутат специфічно тлумачить суб’єктність. Чому прогин перед націонал-популісткою – суб’єктність, а заборона їй відвідувати Україну – не суб’єктність? Тому, що вона може стати президентом Франції? Не виключено, проте існує офіційна позиція нашої держави: всі, хто заперечують анексію Криму, підпадають під наші санкції чи заборону в’їзду. Дивує, що народний депутат України не розуміє таких елементарних речей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme