Франзузьких банкірів верне від Ле Пен

Всі французькі банки відмовилися видати кредит на президентську кампанію для лідера французьких ультраправих Марін Ле Пен

Про це лідер ультраправої партії "Національний фронт" заявила в ефірі BFM-TV, передає Depo.ua.

"Всі французькі банки відмовляються кредитувати мою президентську кампанію, попри те, що вони нічим не ризикують, адже ми впевнені в тому, що зможемо набрати більше ніж 5%, таким чином, ми бачимо, що це політичне рішення", – заявила ультраправий політик.

За словами Ле Пен, їй бракує 6 млн євро для проведення повноцінної кампанії.

"Я боролася з банками (Франції – ред.), адже це (позиція банків щодо фінансування кампанії Ле Пен – ред.) є загрозою для демократії. Я звернулася до європейських, англійських, американських, російських банків і, звичайно, прийму допомогу від першого, хто буде готовий виділити кошти", – наголосила Ле Пен.

Варто додати, що у 2014 році Ле Пен отримала кредит у розмірі 9 млн євро для фінансування своєї кампанії в Першому чесько-російському банку.

Наприкінці минулого року стало відомо, що російська Агенція зі страхування вкладів подала позов до суду через борг партії Ле Пен перед банком, права на який Перший чесько-російський банк "передав третій особі".

Про це повідомила російська інформаційна агенція RNS. Сам банк був позбавлений Банком Росії ліцензії 1 липня 2016 року.

Нагадаємо, що лідер французьких ультраправих, кандидат у президенти Марін Ле Пен заявила, що анексія українського Криму Росією "не була незаконною".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme