У перший день нового року на Миколаївщині народилося більше 20 малюків

Цьогоріч збираються закупити обладнання для пологового відділення в обласній лікарні, яке вирішили облаштувати замість перинатального центру

У перший день нового року на Миколаївщин…

У перший день 2017 року на Миколаївщині народилося 14 дівчаток та дев'ять хлопчиків.Про це Depo.Миколаїв повідомили в обласному управлінні охорони здоров'я.

В прес-службі ОДА також додали, що у бюджеті на 2017 рік передбачені майже 12 млн грн на придбання медичного обладнання для оснащення пологового відділення обласної лікарні. Зазначимо, що про перинатальний центр говорять ще з часів Януковича.

Так, ще у 2010 році затвердили національний проект "Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства", згідно з яким в Миколаївській області на території обласної лікарні запланували будівництво чотирьохповерхового перинатального центру. "Але коштів на його реалізацію виявилося недостатньо і проект було призупинено. Суттєвою альтернативою стало створення пологового відділення на базі обласної лікарні", - повідомили в ОДА.

З жовтня 2015 року реанімаційне відділення обласної лікарні перевели у нове приміщення, а у потенційному пологовому відділенні розпочали ремонт. Його закінчили, але обладнання не придбали. Тому питання збираються вирішити цьогоріч.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme