У Міноборони спростували "епідемію" грипу у військовій частині Миколаєва

У медичній службі ЗСУ запевнили, що захворіли всього п'ять бійців, та вони забезпечені ліками

У Міноборони спростували "епідемію" грип…

Медики Міноборони спростували інформацію, що в одній з миколаївських військових частин епідемія грипу, і є потреба в ліках. Про це в коментарі Depo.Миколаїв повідомив начальник Центрального військово-медичного управління ЗСУ, підполковник медслужби Едуард Хорошун.

Зауважимо, що напередодні Нового року начмед, старший лейтенант Віталій Папушой розмістив інформацію у "Фейсбуці", що у миколаївській військовій частині "вирує" епідемія грипу. Він звертався по допомогу у препаратах, адже, за його словами, захворіли декілька десятків "строковиків". 

У Міноборони спростували "епідемію" грипу у військовій частині Миколаєва

ЗМІ "підхопили" інформацію щодо необхідної допомоги. Проте вона виявилася хибною. Коли на це звернули увагу у Центральному військово-медичному управлінні ЗСУ, Папушой видалив свій допис. 

У Міноборони спростували "епідемію" грипу у військовій частині Миколаєва

Едуард Хорошун запевнив, що епідемії у військовій частині немає. Насправді "підхопили" легкі форми гострих респіраторних захворювань п'ятеро військових, а не десятки, як писав Папушой. Бійців ізолювали, щоб надалі не поширювалося захворювання.

Ліків також вистачає у військовій частині: 29 грудня отримали, відповідно до своїх заявок, 100% необхідних медикаментів. "У військовій частині епідемією, тобто критично підвищеною захворюваністю, вважається ситуація, коли практично одночасно інфекцією хворіють десять і більше військовослужбовців. В даному випадку зазначені п'ять військовослужбовців захворіли в різний час та ізольовані, щоб не заразити інших", - зазначив Хорошун. 

Він також пояснив, що з приводу дописа Папушого проведуть службове розслідування і припускають, що це була спроба вимагати у волонтерів матеріальну допомогу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme