У Харкові бізнесмени "забули" сплатити майже 2 млн грн податків

У Харкові податківці виявили підприємство, посадовці якого ухилялися від повної сплати податку з доходів фізичних осіб

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у прес-службі ГУ ДФСУ в Харківській області, про це розповів перший заступник начальника облуправління Андрій Бєжанов.

За його даними, таки чином посадовці "заробили" більше 1,8 млн. грн.

У рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбачено ч.3 ст. 212-1 Кримінального кодексу України, працівники податкової встановили, що посадові особи одного з харківських підприємств штучно занижували об’єкт оподаткування.

Так, згідно офіційної звітності, фірма, яка спеціалізується на реалізації імпортних лікарських засобів, сплачувала своїм робітникам заробітну плату у розмірі 1061–1510 грн на місяць. Насправді робітникам виплачувалися кошти у розмірі від 2500 до 8000 грн на місяць. Тобто підприємство майже втричі занизило свої податкові зобов’язання.

"Працівники слідчо-оперативних підрозділів провели обшуки за адресами розташування підприємства та в будинку головного бухгалтера, - розповів Бєжанов. - Так було виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, документацію, чорнові записи та банківські картки, які належали посадовим особам вказаного підприємства. Крім цього, вилучено грошові кошти в національній та іноземній валюті на загальну суму еквівалентній більше 248 тис. грн".

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme