Цьогоріч на Тернопільщині прокладуть "Зелені шляхи"

Планують створити багатофункціональні маршрути для пересування безмоторними транспортними засобами чи пішки, що проходять вздовж цікавих місцин

Цьогоріч на Тернопільщині прокладуть "Зе…

У новому році на Тернопільщині планують прокласти "Зелені шляхи" природних коридорів, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Тернополяни".

Ці маршрути проляжуть історичними торговими шляхами, вздовж річок і закинутих залізничних колій - територією шести районів Тернопільщини.

"Ми очікуємо сесії обласної ради. Сподіваюся, буде виділено достатньо коштів для реалізації проекту. Наразі плануємо охопити територію Кременецького та Шумського районів, а також території над Дністром в південній частині області," - констатує начальник відділу туризму облдержадміністрації Назар Яворський.

За його словами, це - багатофункціональні маршрути для пересування безмоторними транспортними засобами чи пішохідним способом, що проходять вздовж природних коридорів, історичних торгових шляхів, річок і закинутих залізничних колій. Ці маршрути координуються місцевими товариствами з метою впровадження концепції сталого туризму і пропаганди здорового способу життя.

Передбачається, що все це матиме великий вплив на розвиток малого бізнесу та територіальних громад.

Як зауважив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Юрій Юрик, громади області повинні розуміти, що туризм – це не тільки відпочинок, а й бюджетонаповнююча галузь.

Саме таку позицію займають країни, які розвиваються, стверджує директор департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку та торгівлі України Іван Ліптуга.

"У багатьох країнах, що розвиваються, туризм складає близько 10% від ВВП. В деяких країнах кожна 11людина зайнята в туризмі, а це 30% від всього експорту послуг. Якщо на Тернопільщині туроператори, заклади розміщення, транспортні компанії, організатори заходів будуть позиціонувати туризм як важливий сектор економіки, все це буде працювати як одна система, тоді сюди будуть їхати не лише українці з інших міст, а й іноземці," - зауважив Іван Ліптуга.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme