SpaceX планує на 8 січня перший після аварії запуск Falcon 9

Компанія SpaceX відновить запуски ракети Falcon 9, найближчий старт запланований на 8 січня з космодрому Ванденберг в штаті Флорида

Про це сказано в заяві компанії про підсумки розслідування аварії ракети-носія на стартовому майданчику 1 вересня 2016 року, передвє Depo.ua.

За допомогою Falcon 9 американська компанія Iridium Communications збирається вивести в космос першу угруповання телекомунікаційних супутників Iridium нового покоління. Компанія планує доставити на орбіту за допомогою ракет-носіїв виробництва SpaceX кілька десятків таких апаратів.

Також у SpaceX заявили, що планують здійснити всі раніше заплановані на 2017 рік польоти.

У компанії додали, що завершили розслідування аварії Falcon 9, яка сталася у вересні. Згідно з опублікованим звітом, вибух стався через те, що один з балонів високого тиску (COPV) всередині бака з рідким киснем вийшов з ладу.

Нагадаємо, аварія на стартовому майданчику на мисі Канаверал сталася вранці 1 вересня. Ракета Falcon 9 вибухнула при підготовці до вогневого випробування, під час заправки палива. В результаті вибуху компанія втратила ракету і ізраїльський комунікаційний супутник AMOS-6, вартість якого оцінили в 200 мільйонів доларів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme