Порошенко подякував США за підтримку України

Президент України Петро Порошенко з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між країнами подякував США за підтримку України і запевнив, що Україна й надалі активно розвиватиме відносини стратегічного партнерства

Про це йдеться у зверненні президента на офіційному сайті, передає Depo.ua.

"З моменту визнання незалежності України Сполучені Штати залишаються надійним і стратегічним партнером України як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій. А між двома державами закладено справжнє демократичне партнерство, в рамках якого США продовжують надавати неоціненну практичну допомогу в розвитку державних інститутів, громадянського суспільства, ринкової економіки та зміцненні безпеки нашої країни", - заявив Порошенко.

Порошенко підкреслив, що відмовившись від ядерної зброї та запасів високозбагаченого урану, Україна грає історичну роль у зміцненні глобальної стабільності та режиму нерозповсюдження ядерної зброї.

"Це були непрості рішення, але Україна прийняла їх, покладаючись на запевнення і гарантії безпеки іноземних партнерів, насамперед США", - додав він.

Нагадаємо, 31 грудня Петро Порошенко з американською делегацією на чолі із сенатором Джоном Маккейном прибув до командного пункту в районі Широкиного на лінії розмежування, щоб привітати військовослужбовців з Новим роком.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme