Поліція Черкащини підозрює громадян Ізраїлю в пошкодженні розп'яття в Умані

Двом громадянам Ізраїлю оголошено про підозру у вчиненні цього злочину, наразі встановлюється особа третього спільника

Поліція Черкащини підозрює громадян Ізра…

31 грудня 2016 року в місті Умань було скоєно зухвалий злочин - пошкоджено гіпсове розп'яття Ісуса Христа, встановлене на дерев'яному хресті, який знаходився біля місцевого ставу, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на ГУ Національної поліції в Черкаській області.

Враховуючи, що протягом місяця це вже другий злочин на грунті релігійної ворожнечі, встановлення та затримання зловмисників стало справою честі для працівників поліції.

Відразу було прийнято рішення про створення з числа співробітників Уманського відділу поліції слідчо-оперативної групи, яка займалася виключно даним кримінальним правопорушенням. Не дивлячись на те, що до Нового року залишалися лічені годин, було піднято практично весь особовий склад місцевої поліції.

Протягом декількох годин копіткої роботи правоохоронці відшукали молодиків причетних до вчинення даного кримінального правопорушення. Ними виявились два брати 18 та 16 років, громадяни держави Ізраїль. На даний час тривають заходи по встановленню третьої особи, яка причетна до даного правопорушення.

Особам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 3 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. За вчинення таких дій передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Нагадаємо також, що вночі 21 грудня в будівлю синагоги на могилі рабі Нахмана увірвалася група невідомих і, викрикуючи лайки на адресу євреїв, закидала приміщення шматками свинини та залила приміщення червоною фарбою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme