На Львівщині засудили чиновника за розголошення даних про боржників

Скарга на дії директора надійшла від Регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області

Начальника ЖЕПу притягнули до відповідальності за розголошення інформації про боржників. Про це пише Depo.Львів з посиланням на  Експрес.
 
Сихівський райсуд дійшов висновку, що керівник винний у тому, що в листі про заборгованість до одних боржників вказав, у тому числі, персональні дані й інших людей, які заборгували за компослуги. Зокрема, були зазначені -- прізвище, ім'я, по батькові, номер квартири, сума заборгованості.
 
Скарга на дії директора надійшла від Регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області.
 
Суддя Сихівського районного суду Микола Борачок у своїй постанові зіслався на Рішення Конституційного Суду України, за яким інформація про фізичну особу та членів її сім'ї є конфіденційною і може бути поширена тільки за їх згодою, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.
 
Тож суд дійшов висновку, що директор ЖЕП, вказавши в листі до одних людей, персональні дані інших, вчинив правопорушення, передбачене статтею 188 (39) Кодексу України про адміністративні правопорушення “Порушення законодавства у сфері захисту персональних даних”. 
 
Щоправда, попри те, що керівник визнаний винним, адмінстягнення -- штраф від трьохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян -- на директора таки не наклали, оскільки з часу скоєння правопорушення до часу звернення минуло більше як рік і, згідно із законодавством, після закінчення цього періоду покарати особу за адмінкодексом вже не можна. 

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme