На Львівщині пропонують продовжити подання мікропроектів місцевого розвитку

Конкурс просять продовжити до лютого

Депутати фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді пропонують продовжити термін подання заявок на обласний конкурс мікропроєктів місцевого розвитку у Львівській області у 2017 році.

Про це йдеться в депутатському запиті свободівців Олега Панькевича, Мирослави Бабінської і Михайла Нискогуза до голови Львівської обласної ради, пише Depo.Львів.

Як йдеться в запиті, до фракції звертаються органи місцевого самоврядування, громадські організації, ініціативні групи щодо продовження подання заявок на обласний конкурс мікропроектів місцевого розвитку у Львівській області у 2017 році.

"Згідно з Програмою обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку у Львівській області конкурсанти повинні надати гарантії щодо забезпечення фінансування залученими коштами. Джерелами формування залучення коштів можуть бути районний, ОТГ, міський, селищний, сільський бюджети, а також власний фінансовий (кошти фізичних та юридичних осіб, спонсорські, донорські кошти) та нефінансовий (робота, матеріали) внесок конкурсанта", - йдеться у запиті.

У документі також відзначається, що на сьогодні конкурсанти не можуть зібрати кошти відповідно до завищеного співвідношення фінансового внеску громади до загального бюджету проекту.

"Це пов'язано з погіршенням економічного та соціального становища населення: зростанням індексу споживчих цін, заборгованості із виплати заробітної плати, збільшенням кількості домогосподарств, яким призначені субсидії і водночас зменшенням загального обсягу субсидії", - переконані у "Свободі".

"Не все в порядку із дохідною частиною місцевих бюджетів, зокрема з акцизом від реалізації пального на автозаправках. Існує загроза повторення минулорічного конкурсу, де переможцями переважно стали заявники з тих районів, де перевиконувались районні бюджети. У зв'язку із підвищенням мінімальної заробітної плати місцеві бюджети багатьох районів будуть відчувати гостру нестачу фінансового ресурсу на виплату заробітної плати бюджетникам та оплату за енергоносії", - кажуть у "Свободі".

Враховуючи вищевикладене, просимо невідкладно винести на розгляд Конкурсної ради питання про продовження подання заявок на обласний конкурс мікропроектів місцевого розвитку у Львівській області до 31 січня 2017 року", - йдеться в запиті.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme