Мінкульт складає список видатних українців для перепоховання на батьківщині

Мінкультом складається список видатних українців, останки яких можна перепоховати в Україні, створивши національний пантеон

Про це в прямому ефірі "112 каналу" повідомив міністр культури Євген Нищук, передає Depo.ua.

За словами міністра, ситуація з примусовою ексгумацією останків видатного митця Олександра Олеся в Празі - це прецедент, який має дати розуміння, що той список видатних особистостей, який обговорює міністерство разом з Інститутом національної пам’яті, потрібно взяти під контроль держави. 

"Наших видатних особистостей, які колись емігрували, розкидано чимало по світу… Останки багатьох із них, дійсно, потрібно перевозити, щоби перепоховати саме в Україні. Для цього ми обговорюємо питання створення національного пантеону видатних особистостей, хто своїм талантом та місією, діяльністю ідентифікував українську державу", - повідомив Нищук.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко доручив МЗС терміново втрутитися в ситуацію з примусовою ексгумацією останків Олеся в Чехії.

Раніше стало відомо, що останки Олександра Олеся, який похований у Чехії, примусово ексгумовані, а в його могилі на Ольшанському кладовищі у Празі збираються поховати іншу людину.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme