Мерія Тернополя профінансує перевезення та перепоховання Олександра Олеся

Герої українського визвольного руху мають бути похованими в Україні, - Сергій Надал

Мерія Тернополя профінансує перевезення…

Міський голова Тернополя Сергій Надал запропонував перепоховати у Тернополі видатного українського письменника, поета, драматурга, представника символізму Олександра Кандибу, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Місто".

"Ні я особисто, ні громада Тернополя не можуть спокійно дивитися на ситуацію, яка склалася у столиці Чехії Празі, де рештки відомого українського письменника Олександра Олеся, який похований у Чехії були примусово ексгумовані. У могилі Олександра Олеся у Празі збираються поховати іншу людину", - зазначив міський голова Тернополя.

За словами мера Сергія Надала, мерія Тернополя пропонує нащадкам Кандиби-Олеся декілька варіантів для поховання у Тернополя. Один з варіантів - поховання у майбутньому Пантеоні Героїв у Парку Слави.

"Олександр Олесь має спочивати у спокої на рідній українській землі. Усі великі Українці, починаючи від Петлюри, і закінчуючи Бандерою, мають бути перепоховані в Україні. Тоді почнеться справжнє відродження України", - висловився міський голова Тернополя. 

Нагадаємо, рештки відомого українського письменника Олександра Олеся, який похований у Чехії – примусово ексгумовані. У його могилі у Празі збираються поховати іншу людину.

Президент України Петро Порошенко доручив МЗС терміново втрутитися в цю ситуацію.

У свою чергу, голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович теж запропонував, щоб Олександр Олесь був перепохований в Україні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme