Кіссінджер - "гуру", але не єдиний радник Трампа з Росії, - посол у США

Генрі Кіссинджер у США залишається впливовим дипломатом, однак позиція новообраного президента Дональда Трампа щодо Російської Федерації виходитиме з багатьох пропозицій

Таку думку висловив посол України в США Валерій Чалий в інтерв'ю "Укрінформ", передає Depo.ua.

"Генрі Кіссинджер має великий досвід доносити свої ідеї до перших осіб держави. Я би ставився до цього серйозно, як до однієї з пропозицій все ще впливового американського дипломата попри його 93-річний вік. Але про план Кіссинджера можна говорити так само, як і про план Флінна або план Матісса. Це ідеї та бачення, які можуть мати або не мати свій вплив на дії Дональда Трампа. В будь-якому разі, позиція обраного президента виходитиме з багатьох пропозицій", - зазначив він.

При цьому Чалий зауважив, що, на його думку, остаточна позиція у "кримському питанні" має визначатися українським народом.

"Будь-які розмови, що про Крим треба забути, або що Україна має відійти у сферу впливу іншої країни - це неприйнятні рішення. Це основний сигнал, який зараз має почути Генрі Кіссинджер, і всі, хто пропонуватиме нові-старі ідеї. Майбутня позиція в цьому питанні визначатиметься, я переконаний, народом України", - сказав посол.

Нагадаємо, колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер розробляє план для обраного президента США Дональда Трампа з нормалізації відносин країни з Росією

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme