Для припинення війни на Донбасі необхідно підключення світових наддержав, - Маломуж

Для врегулювання конфлікту на Донбасі необхідно підключення впливових держав і розробка "дорожньої карти" за їхньої участі

Як повідомляє 112 Україна, про це заявив екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж, передає Depo.Донбас.

"Цей план, який ми маємо в Мінську, не має таких перспектив ні в 2017, ні в 2018 році, тому що ми бачимо, що ця ситуація часто використовується і Росією, і бойовиками, а в деякій мірі і нашими силами війни, готовими далі продовжувати цей конфлікт, не бачачи виходу", - зазначив він.

На думку Маломужа, наразі ситуація у глухому куті.

"Росія цим спекулює, диктує свої умови, відповідно, і ми нікуди не рухаємося. У даній ситуації ми заходимо в глухий кут. На даний момент, якщо ми говоримо про нарощування збройних сил, це дуже правильний хід у плані передумови для хороших переговорів і в 2017, і 2018 році", - зазначив Маломуж.

За його словами, для серйозних змін на Донбасі необхідно підключення світових наддержав.

"Найголовніше, якщо ми говоримо про серйозні зміни і вихід з ситуації, про повне завершення війни на Донбасі і збереження територій, - це підключення потужних сил і гравців. Але не тільки на основі того, що вони люблять Україну", - заявив він.

Маломуж також розповів, на яких умовах це залучення має відбутися.

"Передбачається, що нова команда, і Конгрес, і Сенат - це перші учасники, інші потужні країни будуть пропонувати вихід із ситуації під егідою країн світу. Тоді і Росія, яка має критичні проблеми, вже буде поступливішою в цих питаннях, і "дорожня карта" щодо України під егідою цих країн, плюс Росія і Україна, буде реальною", - пояснив він.

Нагадаємо, що заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, екс-голова Луганської ОВЦА Георгій Тука напророкував Україні повернення окупованих територій на Сході максимум до середини 2018-го.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme