Чалий: ExxonMobile не проштовхне відміну антиросійських санкцій

Навіть якщо компанія ExxonMobile, яка має контракти з Росією, лобіювала проти закону на підтримку України "STAND for Ukraine Act" через питання російських санкцій, то це не становить загрози для Києва

Таку думку висловив посол України в США Валерій Чалий в інтерв'ю "Укрінформу", передає Depo.ua.

"Зараз багато можна почути про лобізм, але насправді я дуже здивувався би, якщо б проявилися факти, що ExxonMobil змусила окремих сенаторів змінити свою позицію. Це дещо виходить за рамки моделі, яка встановилась останнім часом в Сенаті. Законодавці можуть вислухати пропозиції, але це не означає, що на них впливає такого роду активність", - зазначив він.

Чалий нагадав, що STAND for Ukraine Act передбачає закріплення контролю над санкціями проти Росії за Конгресом проти нинішніх прерогатив президента продовжувати їх щороку або приймати рішення про послаблення чи скасування.

"Наступне, що відбуватиметься в Конгресі - це повторне внесення цього документа в обидві палати. Я не думаю, що текст зазнає суттєвих змін. Ця історія залишається, в тому числі як певний важіль впливу законодавчої гілки влади на виконавчу в питаннях політики санкцій. Ми вже зараз маємо звернення до обраного президента щодо необхідності ухвалення цього закону, а також щодо підтримки України. Тож для нас роль Конгресу зростає в наступний період", - додав він.

Нагадаємо, що речник Трампа ШонСпайсер уже заявляв, що не впевнений в справедливості введених в кінці грудня американських санкцій проти Росії. Обмеження торкнуться шести осіб і п'яти російських організацій, включаючи ФСБ. Зокрема, в список потрапили керівник ГРУ Генштабу Ігор Коробов і три його заступника.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme