Благодійна вистава-казка заради дітей із хворобами серця відбудеться у Львові

В основі казки - мотиви відомих казок народів світу

Незвична музична вистава "Казка про Серце" за участю відомих акторів, естрадних зірок та маленьких артистів відбудеться 23 січня 2017 р. в Національному академічному українському драматичному театрі ім. М.Заньковецької. Про це інформують організатори проекту, пише Depo.Львів.

Головна особливість вистави – вперше у ній візьмуть участь юні таланти, зокрема і діти із захворюваннями серця. Саме заради вирішення їхніх потреб і було задумано проект.

Участь у виставі візьмуть актори драматичного театрі ім. М.Заньковецької Мар´яна Фехтель та Олесь Федорченко.

До проекту долучилися і зірки – ролі у виставі виконуватимуть Андріана, Славця, учасники гурту "Роги" а також телеведучий Олег Пригода. Ініціатор вистави -- Благодійний фонд "Серце дитини". Художник-постановник Наталія Тарасенко, автор -- Наталія Писаренко. Сприяє проекту і Львівська обласна рада та її голова – Олександр Ганущин.

В основі казки -- мотиви відомих казок народів світу.

"Розповімо про те, що в нашому житті є місце для дива. І що любов, добро і співчуття -- саме ті чарівники, які запалюють надію, допомагаючи знайти вихід із найважчих ситуацій, -- розповідає про проект голова правління Фонду "Серце дитини" Тетяна Ящун. – Ніхто не має залишатися наодинці зі своєю бідою. Саме віра в це допомагає дітям із вадами серця боротися з недугою, жити і розвиватися спільно з ровесниками, тішачи батьків".

Кошти з продажу квитків на виставу підуть на створення Інтернет-сайту з допомогою якого відбуватиметься координація допомоги дітям із серцевими захворюваннями.

"З болем констатуємо, що таких дітей стає щоразу більше, а тому інформаційна та координаційна допомога стає гострою необхідністю в ситуації, коли кожна хвилина життя маленької дитинки на вагу золота", - каже Тетяна Ящун.

Довідка

Благодійний фонд "Серце дитини" заснований у 2015 році батьками кардіохворих дітей. Подружжя на власному досвіді дізналося, як буває, коли з хворим немовлям опинитися сам на сам із бідою. Коли пошук інформації про діагностику та пошук коштів на лікування повністю лягає на плечі самих батьків. Фонд є партнером польського фонду "Serce Dziecka", який надає допомогу кардіохворим діткам у Польщі впродовж 10-ти років.

Фонд поширює матеріали про методи лікування захворювань серця у дітей, інформує про медичні заклади України та інших держав, де можна отримати діагностику та лікування. Координує дії з організації скерування дітей на діагностику та лікування. Надає допомогу у післяопераційній реабілітації, забезпечуючи апаратами для домашнього медичного контролю стану хворих.

Надає психологічну допомогу родинам, проводячи спеціалізовані заняття з фахівцями, організовуючи спілкування та спільний відпочинок дітей з вадами серця.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme