Відновлені на Сумщині військові вертольоти "полетіли" у Конго

Капітально відремонтовані на конотопському “Авіаконі” гелікоптери передані українським миротворцям

Особовий склад 18-го окремого вертолітного загону, який виконує завдання місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго, у грудні отримав з України п’ять вертольотів, повідомляє Depo.Суми.

За інформацією сайту міністерства оборони України, три гелікоптери Мі-24 і два Мі-8 пройшли повний цикл капітально-відновлювальних робіт на Конотопському авіаремонтному заводі.

Ротація вертолітної техніки в ДР Конго проходила на аеродромі міста Кісангані, майже за 500 км від базового табору українських льотчиків.

Після випробування і ознайомчого польоту техніки на аеродромі Кісангані льотчики здійснили переліт на базовий майданчик контингенту в місті Гома. Ця авіаційна техніка вже була задіяна в багатонаціональній операції місії ООН.

У Міноборони також зазначили, що в середині грудня літак Ан-12 з України доставив майно особовому складу 18-го окремого вертолітного загону.

Нагадаємо, в лютому до Конго в рамках ротації відправили на рік 250 українських миротворців – всі військовослужбовці цього контингенту мають досвід участі в антитерористичній операції.

Відновлені на Сумщині військові вертольоти "полетіли" у Конго - фото 1

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme