В Україні всіх військовозобов'язаних внесуть у реєстр

Генштаб ЗСУ намагається раціонально планувати мобілізаційне навантаження в регіонах, зменшити корупцію у військкоматах

В Україні всіх військовозобов'язаних вне…

Генштаб планує створити Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Народну армію".

За словами т.в.о першого заступника начальника ГУ оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ полковника Миколи Садекова, створення Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних дасть змогу сформувати централізовану базу даних військовозобов’язаних і призовників. Допоможе максимально достовірно та раціонально планувати мобілізаційне навантаження в регіонах, зменшить корупційні чинники у військкоматах.

"Це дасть змогу з максимальною достовірністю оперативно приймати рішення щодо раціонального планування мобілізаційного навантаження по регіонах, а також зменшить корупційні чинники у військових комісаріатах та унеможливить ухиляння громадян від мобілізації та призову, - зазначив він і додав, - комплекс заходів, реалізований під час створення реєстру, забезпечуватиме захист даних громадян відповідно до вимог Закону."

Полковник запевняє, що електронні бази даних ЄДР військовозобов’язаних будуть доступні посадовцям, пов’язаним із призовом тільки в межах їхньої компетенції. Наприклад, у районних військкоматах зможуть оперувати даними лише стосовно свого району. А от на рівні Генштабу можна буде дістати доступ до всієї інформації, але не скопіювати її. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme