У Харкові син екс-нардепа від КПУ поскаржився, що не працює на Росію

Син екс-нардепа Алли Александровської Олександр спростував інформацію про те, що є головою "харківського земляцтва Росії"

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це він написав на своїй сторінці в "Фейсбук".

"Офіційно всім заявляю, що на даний момент я не є учасником будь-яких громадських організацій, зареєстрованих на території Російської Федерації. Так як сам не є громадянином Російської Федерації і не маю права відповідно до законодавства РФ брати участь у будь-якій громадській діяльності!", - написав він.

Він додав, що "деякі особистості, які мають стійкі контакти зі спецслужбами України, представляються керівниками будь-яких харківських об'єднань на території РФ, що діють в розріз з законодавством РФ, видають себе за повноправних представників, свідомо порушують законодавство РФ в частині сплати податків і зборів".

"З цього приводу я офіційно заявляю про те, що не є іноземним агентом і не зобов'язаний надавати будь-яку звітність в офіційні органи РФ. Я не займаюся розподілом будь-яких грошових потоків, не займаюся безоплатною допомогою будь-кому, не займаюся іншою діяльністю, яка суперечить законодавству РФ", - додав Александровський.

Як повідомляв Depo.Харків, у грудні у Москві відбувся "З’їзд українських земляцтв Росії". З Москви в телемості брали участь голова харківського земляцтва Росії Олександр Александровський, голова одеського земляцтва Росії Олександр Вєтров, голова дніпропетровського земляцтва Росії Олена Федорова, член західноукраїнського земляцтва Росії Василь Сімчера. Крім того, на заході були присутні публіцист Анатолій Вассерман, письменник Захар Прилепін, перший заступник голови Комітету Державної Думи РФ у справах Співдружності Незалежних Держав, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Казбек Тайсан, письменник, член Комітету Державної Думи РФ з міжнародних справ депутат Сергій Шаргунов та інші.

Довідка Depo.Харків. Екс-нардепа нині забороненої в Україні Комуністичної партії України Александровську запідозрили в сепаратизмі наприкінці червня 2016 року.

За матеріалами СБУ, колишній народний депутат разом зі своїм сином Олександром намагалася підкупити керівництво та депутатів місцевих рад Харківської області для прийняття на сесіях звернень до парламенту та президента щодо змін до Конституції з питань федералізації. За звернення, зокрема одної з міськрад Харківщини, комуністи пропонували 9 тис. доларів (водночас, за відомостями СБУ, російські спецслужби виділила на підкуп депутатів у кілька разів більшу суму, але комуністи привласнили значну частину грошей).

Комуністці інкримінують ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

13 жовтня Апеляційний суд Харківської області звільнив Александровську з-під варти та призначив їй цілодобовий домашній арешт. 

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme