Топ-5 напоїв, що зігріють взимку

Алкогольні та безалкогольні напої, що будуть доречними у холодну зимню пору

Топ-5 напоїв, що зігріють взимку…

Взимку виникає непереборне бажання загорнутися у м'якеньку теплу ковдру та насолоджуватись білими мухами, що кружляють за вікном у грайливому танці. Для повної картини бракує лише чогось ароматного, пряного та гарячого.

Depo.Полтава пропонує п'ять варіантів приготування алкогольних і безалкогольних запашних напоїв, що допоможуть зігрітися взимку.  

Імбирний чай

Корінь імбиру дуже корисний, адже містить практично повний комплект вітамінів групи В, вітамін С і безліч мікроелементів - магній, кальцій, калій, фосфор, тощо. За такий багатий склад імбир особливо шанують взимку - для профілактики простудних захворювань. Крім того, такий чай має пряний аромат і не гірше кави зарядить вас енергією на весь день. Для приготування слід очистити корінь імбиру, нарізати пару шматочків, натерти їх та залити окропом. За бажанням можна додати мед, лимон, м'яту і улюблені спеції. 

Топ-5 напоїв, що зігріють взимку - фото 1

Глінтвейн

Зараз існує багато варіацій на тему глінтвейну, але традиційним рецептом незмінно залишається глінтвейн на основі теплого червоного вина (не кип'яченого). До коктейлю також додають мускатний горіх, корицю, гвоздику та цукор за смаком. Для аромату в самому кінці (інакше запах зникне) можна додати трохи коньяку або рому. Замість цукру можна додати ложку меду, але вже коли напій трохи охолов. Зі спеціями також можна поекспериментувати - деякі, наприклад, люблять нотки пекучого червоного перцю або анісу.

 Топ-5 напоїв, що зігріють взимку - фото 2

Шоковейн

Оригінальний експеримент на основі класичного глінтвейну - модна новинка цього сезону. У приготуванні шоковейну класичне тепле сухе червоне вино доповнюють гарячим шоколадом і молоком, додають спеції і сервірують паличкою кориці. Крім смаку цей напій вирізняється ще й тим, що ефективно бореться із сезонною нудьгою.

 Топ-5 напоїв, що зігріють взимку - фото 3

Грог

Напій ще більш зігріваючий і міцний, ніж глінтвейн. Взимку грог допоможе не тільки зігрітися, а й подолати застуду або грип. Британський морський напій входив в обов'язковий щоденний раціон мореплавців як засіб від багатьох недуг. Грог готують на основі кип'яченої води і рому (міцність напою 15-20%) з додаванням цукру і спецій за смаком (гвоздика, імбир, кориця або м'ята).

 Топ-5 напоїв, що зігріють взимку - фото 4

Гарячий ягідний пунш

Цей безалкогольний напій допоможе організму зігрітися і поповнити запас вітамінів, яких не вистачає взимку. Для приготування пуншу необхідно підігріти сік (вишневий та персиковий або суміш журавлинного і апельсинового), додати воду, цукор і спеції. Головне - вдало підібрати соки, які добре поєднуються між собою за смаком. Відмінно доповнять зігріваючий напій і заморожені в сезон ягоди - малина, смородина, чорниця, полуниця. Крім того, пунш можна зробити і алкогольним, додавши на вибір горілки або рому.

Топ-5 напоїв, що зігріють взимку - фото 5

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme