В Кьольні у новорічну ніч поліція затримала кілька сотень африканців

Німецька поліція влаштувала профілактичні затримання після минулорічних сексуальних злочинів, які вчиняли в основному африканські мігранти

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на РИА "Новости".

Поліція німецького Кьольна в ніч на 1 січня затримала кілька сотень людей, які, ймовірно, мають африканське коріння, в рамках операцій, спрямованих на запобігання насильства і грабежів, передає агентство Ассошіейтед Прес.

За даними агентства, поліція проводила затримання чоловіків на двох основних залізничних станціях міста для проведення допиту та перевірки документів, а також встановлення їх особи.

Влада направила на чергування по всьому місту понад 1,5 тисячі поліцейських після того, як в 2016 році зазнали критики у зв'язку з частими нападами сексуального характеру, а також грабежами, в яких звинувачуються, як правило, люди північноафриканського походження.

Агентство також відзначає, що деякі люди скаржилися в соціальній мережі Twitter з приводу того, що поліція затримує людей тільки через зовнішність.

За даними агентства, до ранку неділі поліція отримала повідомлення про два випадки нападу сексуального характеру на жінок в Кельні. Один чоловік був заарештований.

Нагадаємо, що у новорічну ніч 2016 року стались масові напади на мешканок і жителів Кельна з боку мігрантів і біженців, після чого на початку жовтня поліція Кельна представила нову концепцію безпеки при проведенні новорічних свят. В рамках нової ініціативи було запропоновано вивести для патрулювання вулиць в новорічні свята більше тисячі поліцейських.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme