У Франції в новорічну ніч спалили 650 автомобілів

Новорічна ніч у Франції знову була затьмарена безліччю інцидентів, пов'язаних зі спаленням автомобілів хуліганами

Як повідомили в неділю в міністерстві внутрішніх справ республіки, в цілому за ніч було спалено 650 машин, передає Depo.ua із посиланням на ТАСС.

"У цьому році в черговий раз кількість спалених автомобілів показує, що цей феномен, як би неприйнятним він не був, продовжує існувати. Було підпалено 650 машин, в той час як в минулому році таких випадків було 602", - йдеться в заяві МВС.

Разом з тим в міністерстві підкреслили, що ця несприятлива тенденція в цілому йде на спад. "За останні п'ять років кількість спалених автомобілів (в новорічну ніч) скоротилася на 20%", - вказали у відомстві.

Як нагадали в МВС, порядок на вулицях французьких міст в новорічні вихідні забезпечували в цілому "понад 100 тис. поліцейських, жандармів, пожежних, співробітників муніципальної поліції та членів громадських організацій". "Ніч Святого Сильвестра (новорічна ніч) пройшла без великих інцидентів", - наголошується в заяві.

Однак, продовжили в МВС, в ряді місць все ж були відзначені "деякі випадки напруженості або порушень громадського порядку". Зокрема, в Ніцці двоє бійців Республіканської роти безпеки (спецпідрозділ поліції) постраждали, коли невідомі почали кидати в поліцейський патруль каміння. У місті Ойонна на сході країни під час гасіння однієї з підпалених машин постраждав працівник пожежно-рятувальної служби.

В іншому, підкреслили в міністерстві, всі спроби порушити громадський спокій і перешкодити святам припинялися силами правопорядку. "Протягом ночі 454 людини були затримані співробітниками поліції і жандармерії. З них 301 людина була тимчасово поміщений під варту", - поінформували в МВС Франції.

Нагадаємо, що в Нюрнберзі в новорічну ніч від вибуху несертифікованої піротехніки постраждало п'ять людей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme