Штати готові допомогти Туреччині у розслідуванні новорічного теракту

Уряд США засудив терористичний напад, що стався в новорічну ніч у Стамбулі, та висловив намір тісно співпрацювати з турецькою владою, поки триває розслідування теракту

Про це йдеться в заяві офіційного представника Державного департаменту США Марка Тонера, оприлюдненій в ніч на неділю, повідомляє Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Сполучені Штати рішуче засуджують теракт в нічному клубі Стамбула", - наголосив представник американського зовнішньополітичного відомства. 

Від імені США він висловив співчуття рідним і близьким загиблих та зауважив, що американська сторона солідарна зі своїм союзником по НАТО в боротьбі з триваючою загрозу тероризму.

"Ми будемо залишатися в тісному контакті з турецькою владою під час розслідування", - зазначив Тонер.

За його словами, цей напад є лише одним з останніх атак терористів, спрямованих на те, щоб вбивати й калічити невинних цивільних. 

"Ці напади тільки підсилюють нашу тверду рішучість працювати з урядом Туреччини в боротьбі з лихом тероризму", - підкреслюється в заяві офіційного представника Державного департаменту США.

Нагадаємо, що вчора, 31 грудня, в нічному клубі Стамбула Reina стався теракт. Нападник у костюмах Санта-Клауса відкрив вогонь по відвідувачах. В результаті загинули 39 людей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme