Новий генсек ООН розпочав свою каденцію із заклику про мир у всьому світі

"Мир повинен бути нашою метою, нашою дороговказною зіркою" – заявив Антоніу Гуттеріш у своєму першому генсеківському виступі

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Центр новин ООН.

"Сьогодні, в перший день мого перебування на посаді Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй, мене мучить одне питання: як допомогти мільйонам людей, які опинилися заручниками конфліктів, які, переживаючи війну, відчувають нестерпні страждання, і кінця їм не видно?", - звернувся Антоніу Гутерріш до світової громадськості.

Він підкреслив, що багато мирних жителів живуть під смертельним градом бомбардувань і обстрілів. Удари наносять навіть по лікарнях і автоколонах.

"У цих війнах немає переможців - є тільки переможені. Трильйони доларів витрачаються на знищення соціальної та економічної бази, розкручуючи тим самим спіраль недовіри і страху, - і це порочне коло може зберігатися протягом декількох поколінь. Дестабілізується становище в цілих регіонах, сьогодні ніхто не захищений від загрози глобального тероризму", - сказав новий глава ООН.

Він звернувся до всіх із закликом боротися за мир. "Мир повинен бути нашою метою, нашою дороговказною зіркою. Все, що рухає нашої єдиної людської сім'єю, - надії та прагнення до гідного життя, прогресу і благополуччя - залежить від того, чи будемо ми жити в світі. А це залежить від нас", - заявив новий Генеральний секретар ООН з Португалії.

Нагадаємо, що Антоніу Гуттеріш офіційно став генсеком ООН 12 грудня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme