До українського Діда Мороза, який живе у Вінниці, надійшло більше тисячі листів

Миру, здоров’я близьким, слухові імпланти та повернення додому просять маленькі українці в Діда Мороза

До українського Діда Мороза, який живе у…

З 2008 року вінницький Дід Мороз розпочав працюватиме на всю країну. Цього року на пошту Бороданя уже надійшло більше тисячі листів від хлопчиків та дівчаток з усієї України і навіть з"сірої зони" Донбасу. Про це розповіла автор загальнонаціонального проекту "Український Дід Мороз" Олена Павлова, повідомляє кореспондент  Depo.Вінниця.

 "Переважна більшість дітей просять миру та здоров’я своїм рідним та близьким, іноді просять солодощі, іграшки та мандарини. Дуже багато дітей пишуть , що готові віддати свої подарунки, натомість просять  Діда Мороза відвідати  солдатів в зоні АТО та подарувати їм теплі речі, щоб  не мерзли", - розповідає Олена Павлова.

Цього року багато листів почали писати діти із сиротинців та шкіл Донбасу: Краматорська, Щастя, Сіверськодонецька – ті, кого вітав Український Дід Мороз особисто. З вірою у  дива звертаються до Дідуся і хлопчики та дівчатка із числа переселенців.

"Дівчинка із міста Суми, яка до війни жила у  Дебальцевому, в листі написала, що хоче повернутися додому, адже там залишилися її друзі та рідні, але якщо це не можливо, то попросила у Діда Мороза хоча б солодощі", - зазначила Олена Павлова.

 На адресу українського Діда Мороза надійшов лист від вінничанина  Дмитрика , який  хоче чути, адже має велику ступінь глухоти. Хлопчик попросив слуховий імплант.

 "Його імплант спричиняє біль – більше, ніж допомагає. Вартість нового складає 14 тисяч гривень. Лист був поширений у соцмережі "Фейсбук",  і за короткий час завдяки вінничанам, хмельничанам і навіть небайдужій жінці з Риги ми зібрали необхідну суму. Це насправді новорічне диво - хлопчик дуже добрий, молодша сестричка, якій лише шість рочків, спілкуться з ним мовою жестів і допомагає орієнтуватися", - каже автор проекту.

Хоча  український Дід Мороз сучасний та без проблем користується гаджетами, має свою сторінку у соцмережі “Фейсбук” , пишуть діти та їхні батьки все одно переівдно "живі" листи. До речі, каже Олена Павлова, вірять у головного новорічного героя чимало дорослих українців, які  теж надіслали йому листи.

“Бабусі просять здоров’я та щастя для своїх дітей і внуків, також українці просять у Діда Мороза  мирута закінчення війни. Я розумію, це крик душі, думки, які потрібно комусь розповісти. Цей проект показав, що в бажаннях українців переважають не матеріальні речі, цей проект – мистецтво мріяти, і ми вчимося мріяти заново”, - наголошує Павлова.

За роки існування загальнонаціонального проректу ”Український Дід Мороз” у Бороданя з’явилося чимало помічників. Цього року їх список поповнило Посольство Великої Британії. 

"На різдвяній вечірці у посольстві відбулася презинтація листів, які ми їм передали від діток з Донбасі, які нині мешкають в Сумській, Полтавській, Київській, Кіровоградській та Одеській областях. Вони відібрали той лист, який їм був більше довподоби і разом із відповідю хлопчикам та дівчаткам  надіслали  подарунки, які і сьогодні продовжують надходити та шукати своїх власників", - зауважила Павлова.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme